Wymagane technologie: JavaScript i FlashPlayer

Co nowego?

„Live cooking” ……atrakcyjny kąsek

Po modzie na sushi, kuchnię fusion, meksykańskich tortillach firmy cateringowe i restauracje proponują ... więcej

Zaplanuj przyjęcie

Zabawne jak to się dzieje ... Zaczynasz myśleć o przyjaciołach, rodzinie, których już dawno nie widziałeś. Potem dochodzi do Ciebie, że to już wiosna - doskonały czas na przyjęcie pod gołym niebem. Nagle zaczynasz tworzyć listę gości i myśleć o nowej garderobie. Poświęć chwilę aby odpowiedzieć na podstawowe pytania i dobrze przygotować się do planowanej imprezy.

Jaki jest cel imprezy?

Nie potrzebujesz powodu w sensie dosłownym, ale fajnie jest mieć jakiś motyw przewodni. Jeśli to jest spotkanie po latach przyjaciół z liceum z Mazur może będziecie mieli ochotę na rum i grillowanie ryby w żeglarskiej scenerii? Jeśli jest to lunch dla Pań to może herbata, kanapki i ciasteczka?

Kiedy będzie miało to miejsce?

Chcesz poranny brunch, popołudniową imprezę, czy zasiadaną kolację?

Ile osób zamierzasz zaprosić?

Czy będzie to spotkanie twoich najbliższych przyjaciół, czy też większej ilości osób?

Stworzenie listy gości jest konieczne, aby uważnie wybrać osoby dla intrygującego połączenia tych bardzo towarzyskich i zdystansowanych tych z branży i tych spoza, tych, którzy kochają muzykę i tych co zawsze siedzą z nosem w książce.

Jaki jest twój budżet?

Nie musisz wydawać fortuny, aby zgotować Twoim gościom królewskie przyjęcie. Zadecyduj ile możesz wydać i co jest dla Ciebie ważne i stwórz alternatywy na rzeczy, które nie znajdują się na początku listy priorytetowej.

Nasz konsultant z chęcią pomoże Państwu odpowiedzieć na wszystkie pytania i zaplanować Państwa przyjęcie.

Usadzenie gości

Zasiadane

Sprawdza się przy formalnych eleganckich przyjęciach jak wesele

Stojące

Polecane w przypadku miejsc o niezbyt dużej powierzchni lub, jeśli chce się zachęcić gości do mieszania się i poznawania

Częściowo zasiadane

Tą formułę stosuje się kiedy gości rekrutują się z różnych grup wiekowych lub jeśli przypuszczamy, że przyjęcie może trwać dosyć długo

Bar

Bezalkoholowy

W przypadku ograniczeń budżetowych dobrym rozwiązaniem jest bar bez alkoholu. Dla urozmaicenia dobrze jest dodać jakieś ciekawe bezalkoholowe napoje jak ice tea z hibiskusa czy imbiru.

Piwo i wino

Urozmaicenie jest niewątpliwie bardzo atrakcyjne, ale nie w sytuacji kiedy stoi się w kolejce do baru. Ograniczając alkoholowe napoje jedynie do piwa i wina dbamy o swój budżet i eliminujemy kolejkę przy barze, dzięki czemu goście będą mogli po prostu dobrze się bawić.

Bar bez ograniczeń

Są imprezy wymagające szczególnego podejścia. Przyjęcia ze szczególnej okazji wymagać będą różnorodności w serwowanych napojach alkoholowych. Możemy również zapewnić barmanów, którzy przygotowując ciekawe drinki uatrakcyjnią je małym pokazem żonglerki………butelkami.

Serwowanie jedzenia

Roznoszone przystawki

Ta opcja pasuje właściwie do każdego rodzaju imprezy. Albo jako starter przed obiadem lub przekąska serwowana przez całe przyjęcie, zapewniając różnorodność jedzenia jak i łatwość obsługi. Jednakże wybierając ten wariant należy liczyć się ze zwiększonym budżetem na personel.

Przekąski stacjonarne

Sprawdzają się podczas przyjęć, na które goście przybywają w różnym czasie i mają przemieszczać się po terenie imprezy.

Bufet

Forma ciesząca się dużą popularnością. Pozwala ograniczyć koszty personelu i daje możliwość urozmaiconego menu do wyboru.

Przyjęcie zasiadane

Rozróżniamy 2 rodzaje zasiadanego przyjęcia: kelner przynosi każdemu gościowi talerz z serwowanym w danej chwili daniem lub kelner serwuje danie z jednego półmiska na talerze gości przy jednym stole

Przekąski i napoje - ilości

Rodzaj przyjęcia

Przystawki

Napoje

Śniadanie

nie stosuje się

200 ml./1 os.

Lunch

1-4 /1 os.

200 ml./1 os

Kolacja

4-8/ 1 os.

200-300 ml./ 1 os.

Tylko przystawki

6-12/1 os.

200-300 ml./ 1 os.

Zapytaj/złóż zamówienie